Introducere
Pentru a acoperi o parte cât mai mare a sezonului, folosim diferite tehnologii pentru a cultiva produsele noastre. Acestea sunt dobândite în urma experienței noastre în domeniul agriculturii și sunt perfecționate prin experimente alocate în fiecare an pentru diverse culturi. Cea mai avansată tehnologie folosită de noi este pentru cultivarea pepenilor, ceea ce duce la o diversitate de specii adaptate pentru a crește organic în România.
Despre produsele noastre
PEPENE VERDE
Pepenele verde este o gustare de vară dulce și răcoritoare, cu conținut scăzut de calorii. Oferă hidratare și de asemenea, nutrienți esențiali, inclusiv vitamine, minerale și antioxidanți. Pepenele verde este în jur de 90% apă, ceea ce îl face util pentru a ne hidrata pe timpul verii. De asemenea, poate satisface pofta de dulce cu zaharurile sale naturale.
PEPENE CU COAJA NEGRA
Când spui "pepene negru", probabil că te referi la unul dintre cele două tipuri de pepene: pepene negru de frumusețe sau pepene negru cu diamant. Vă vom spune ce gust are și cum arată unul dintre aceste tipuri. Pepenii negri arată diferit de fructul cu dungi verzi pe care obișnuiești să-l vezi. După cum vă puteți imagina, luând în considerare denumirea, coaja lor are culoarea verde închis-negru. Pepenii cu negri au un conținut incredibil de mare de apă. Aceasta înseamnă că gustul lor este destul de subtil și în mare măsură diluat de toată apa. Cu toate acestea, sunt încă foarte dulci și crocanți. Conținutul lor ridicat de apă face ca aceștia să fie ingredientul perfect pentru a face băuturi răcoroase.
PEPENE VERDE FĂRĂ SEMINȚE
Întrebarea este pusă frecvent (și adesea asumată incorect), de unde provin pepenii fără semințe? Pepenii fără semințe au fost inventați în urmă cu peste 50 de ani și au puține semințe sau deloc . Când spunem semințe, vorbim de semințe mature, cele negre. Adesea, învelișurile albe ale semințelor în care o sămânță nu s-a maturizat complet sunt considerate a fi semințe. Dar nu este cazul! Ele sunt perfect sigure pentru a fi consumate. Deci, cum se cultivă pepenii fără semințe? Cromozomii sunt elementele de construcție care conferă caracteristici, sau trăsături, ființelor vii, inclusiv plantelor și pepenilor verzi. Crescătorii de pepeni au descoperit că încrucișarea unei plante diploide (care poartă cele două seturi standard de cromozomi) cu o plantă tetraploidă (care are patru seturi de cromozomi) are ca rezultat un fruct care produce o sămânță triploidă. (Da, are trei seturi de cromozomi.) Această sămânță triploidă este sămânța care produce pepeni fără semințe! Cu alte cuvinte, un pepene fără semințe este un hibrid steril care este creat prin încrucișarea polenului masculin al unui pepene verde, care conține 22 de cromozomi pe celulă, cu o floare de pepene verde feminin cu 44 de cromozomi pe celulă. Când acest fruct cu semințe se maturizează, învelișurile mici, albe ale semințelor din interior conțin 33 de cromozomi, făcându-l steril și incapabil să producă semințe.
PEPENE VERDE CU MIEZ GALBEN
La exterior, pepenele verde cu miez galben arată exact la fel ca pepenele verde cu miez roz, având coaja identică, verde în dungi. Deci, ce face culorile interioare diferite? Pepenii verzi tradiționali își obțin nuanța roz caracteristică din licopen, același antioxidant care face roșiile și grepfruturile roșii. Pepenii cu miez galben, însă, nu conțin licopen, așa că nu capătă niciodată o culoare roșiatică. Deși pepenii cu miez galben sunt lipsiți de licopen, ei compensează în beta caroten, un antioxidant puternic care protejează împotriva cancerului. În mod surprinzător, cultivarea pepenilor cu miez galben a venit înaintea pepenilor cu miez roz.
PEPENE VERDE CHARLESTONE
Pepenele verde Charleston Gray este un pepene uriaș, alungit, numit după coaja lor gri verzuie. Pulpa de un roșu aprins al acestui pepene este dulce și zemoasă. Cultivarea pepenilor verzi precum Charleston Gray nu este dificilă atâta timp cât li se ofera multă lumină solară și căldură.
PEPENE GALBEN GALIA
Pepenele Galia are o aromă dulce, bogată, potrivită pentru preparatele proaspete. Este o sursă excelentă de vitamina C necesară pentru a întări sistemul imunitar, vitamina A pentru a menține funcționarea sănătoasă a organelor și fibre pentru a regla tractul digestiv. Pepenii galbeni furnizează, de asemenea, potasiu pentru a echilibra nivelul fluidelor din organism, calciu pentru a proteja oasele și dinții, magneziu pentru a regla producția de energie și alte cantități de fier, vitamina K, zinc și mangan.
PEPENE GALBEN CANTALUP
Pepenele galben Cantaloupe este o gustare răcoritoare vara și conține substanțe nutritive care pot aduce beneficii sănătății unei persoane. Popular printre copii și adulți, pepenele galben poate face un desert răcoritor, sănătos și ușor de vară, în timp ce conținutul lor ridicat de apă ajută la prevenirea deshidratării. Acest tip de fructe conține, de asemenea, o varietate de vitamine, minerale și antioxidanți.
PEPENE GALBEN HONEYDEW
Pepenele galben Honeydew are o coaja netedă, albă cremoasă, cu o tentă verde. Acest pepene galben se caracterizează prin pulpa sa dulce, suculentă și verde pal. Pepenele galben copt este crocant și este o sursă bună de vitamina C. Fiecare porție de pepene galben are aproximativ 60 de calorii.
PEPENE GALBEN PIEL DE SAPO
Pepenele galben Piel de Sapo este un pepene originar din Spania. Piel de Sapo înseamnă "piele de broaște" în spaniolă și coaja pestriță, aspră a acestor pepeni seamănă foarte mult cu amfibianul după care poartă numele. Pepenele galben are forma unui oval. Coaja groasă înseamnă că Piel de Sapo are o durată de păstrare și o transportabilitate excelentă, iar exteriorul său dur ascunde o pulpa dulce, densă, suculentă și răcoritoare. Piel de Sapo este diferit ca aspect atât intern, cât și extern față de un rockmelon. Sunt verzi la exterior cu pulpa galben-crem, asemănătoare cu mierea, dar în general mai dulce la gust. Când tăiați un piel de sapo, nu tăiați prea aproape de coajă, deoarece acolo pepenele nu este la fel de dulce.
DOVLEAC
Dovleacul este o legumă portocalie plinuță, hrănitoare și un aliment bogat în nutrienți. Are un conținut scăzut de calorii, dar bogat în vitamine și minerale, toate acestea fiind prezente, de asemenea, în semințele, frunzele și sucurile lui. Există multe modalități de a încorpora dovleacul în deserturi, supe, salate, conserve și chiar ca înlocuitor pentru unt.
DOVLEAC HALLOWEEN
Doar pentru distractie!